Avlyssning

Blir du också trött på människor som talar alldeles för högt i sina telefoner? Jag brukar vara rätt bra på att strunta i dem, men en solig kväll i våras gick jag ner till sjön för att bara sitta och njuta på berget och beundra utsikten. Några meter framför mig satt en kvinna i oidentifierbar ålder. Hon pillade på sin telefon och så ringde hon upp någon. Medan jag lyssnade på samtalet som handlade om hennes arbetsplats, skrev jag den här dikten:

Måste du prata?

Måste du prata så högt i din telefon. Är du inte ledig nu? Alla vi på klippan vet nu vad din kollega sa idag. Kallade hon verkligen er mellanchef för tyrann? Jag tycker att han mer verkar som ett rovdjur. Kanske en vildkatt med hög svansföring? Det var i alla fall vad din kollega sa häromdagen när hon underhöll oss här på klippan. Hon pratade en hel timme om företaget ni arbetar på. 

Den där Maja verkar inte lätt att tas med och Linus borde ni kanske försöka bli av med. Är det verkligen sant att Moa har sagt upp sig? Från familjeföretaget? 

Hör du inte att vi börjar bli intresserade av hur det går på ert jobb. Mest intressant var det när din kollega pratade med er chef. Då lyssnade vi alla med spänning. Du anar inte vad hon sa om dig.