Längta efter, sakna, inte sakna….

Jag längtar efter:

 • den glada och optimistiske sonen
 • friskt kranvatten
 • min kajak
 • min familj och mina vänner
 • min egen dator
 • svenska tidningar
 • fräsch färsk fisk
 • linfröolja på salladen

Jag kommer att sakna:

 • poolen
 • trädgården med aprikosträdet, fikonträdet, vinrankorna och rosorna
 • kvällarna på den varma teassen med cikadorna i bakgrunden och stjärnhimlen ovanför
 • görögdinnye = vattenmelon – ungersk är absolut bäst!
 • 1600 tv-kanaler
 • att handla på Auchan eller Tesco
 • den omtänksamma ungerska släkten

Jag kommer inte att sakna:

 • hundarna som skäller
 • grannens brevduvor när de flyger lågt
 • lastbilarna som dundrar förbi så hela huset skakar
 • odören som sprider sig i villaområdet varje eftermiddag när en granne längre bort gör rent hos sina två grisar
 • den omtänksamma ungerska släkten som ibland kan vara väldigt påfrstande ( måste tänka på att de vill väl)

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

3 reaktioner till “Längta efter, sakna, inte sakna….”

 1. Hallå där!
  Åhhhh, vad du fick mig att längta ner till Ungern och min släkt:O)Känner så väl igen de där med att de kan avar lite för mycket ibland. När man varit där några dagar kan det lätt bli nog, men samtidigt känner jag mig så hemma där bland folket och i landet:O) Får bli nästa år som jag tar en sväng dit.

 2. I den bästa av världar skulle du ha allt på samma ställe men då skulle du inte ha nåt att längta till. Trist, man sitter bara där i sitt paradis och undrar ska det bara vara så här? Konstigt att man aldrig är riktigt nöjd.

 3. Den flygande bokrullen, det var bara så fantastiskt. Jag är helt upprymd av musiken…

Kommentarer är stängda.