Femtio och burn out

Var på bästa K2-partnerns femtioårsfest igår. Satt bredvid jubilarens broder. Vi fortsatte bara samtalet som vi påbörjade under en fjällvandring 1980. Ibland står tiden still…

På hemvägen mitt i natten var det totalstopp vid Skogskyrkogården. Rök, men ingen brand utan brända däck och mängder av motorintresserade killar som kollade på streetrace. Idag vinglar de omkring på Sveavägen och Stockholm cruising. Alla raggarnördar på ett och samma ställe. Förorten och landsorten gör sig påmind. Varför behöver inte de betala trängselskatt? Jag fick betala 20 kronor för att åka ut ur Stockholm igår,fredag klockan 17.30 trots att det knappt var någon trafik. Nu är Sveavägen igenkorkad ett helt dygn och det är gratis! Var finns logiken?

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.