Elitidrott, identitet och festival

Inspirerad av en f.d. kollega och motionär sprang jag långa rundan i Hagaparken idag. Trots att det är 25 år sedan jag la av med elitidrottandet har jag fortfarande svårt att vara ”sämre” än en motionär… Snacka om identitetsproblem! Långa rundan är sju kilometar och det är den som Sara Isaksson (sångerskan ni vet) tog mig med på för ett antal år sedan. Det var första gången jag sprang den i år, men när jag väl fick upp ångan, gick det som på räls.

Just nu lyssnar jag på Andrea Bocelli. Det gäller att passa på när sambon jobbar.

08 – festival i Stockholm. Massor av fjortisar trängs i Kungsan för att lyssna på musik ikväll, även dottern med kompisar. Får väl smyga dit med sambon för att se att allt går ok till och sen passera Operans uppvisning på Gustav Adolfs Torg kl. 21. Se hela programmet: www.kulturfestivalen.stockholm.se

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

2 reaktioner till “Elitidrott, identitet och festival”

  1. Förstår dig så väl. Visst är det svårt att vara ”sämre” än en vanlig motionär trots många års vila. Kanske bör vi erkänna att vi faktiskt är äldre nu och inte lika starka som förr. Men inte behöver det vara ett identitetsproblem, iallafall inte något allvarligt. Å andra sidan visar det att du fortfarande tror att du kan vara bäst, att du kan vinna ”Hagaparken-loppet”. Och det är inte illa. Positivt tänkande kallas det.

Kommentarer är stängda.