Lycklig på stan

Seglördag gick över till piggsöndag. En paddeltur i blåsten och sen ett varv på stan. Det kändes som om det var bäst att passa på när nu varenda meterolog gett sommaren dagens datum som bästföredatum. Sambon och jag stannade till på Café Bellman på Hötorget och Idmon var där trots att det var söndag. ”Personalbrist”, suckade han och berättade att han inte hunnit med någon semester heller denna sommar. Vad vore Sverige utan dessa gnetande egenföretagare? Efter varsin lunchmacka delade vi på en bit av stans bästa chokladtårta. Tack Idmon!

Vi strosade sen bland myllret av människor och såg så många med medaljer och kom då på att det var Tjejmilenhelg. Nej, jag sprang inte i år. Jag tyckte sist jag sprang att det var på tok för många anmälda. Jag blev helt enkelt inte lycklig av det.

Kulturhuset är det många stockholmare som missar, men jag kan verkligen rekommendera både utställningen om Astrid Lindgren högst upp, fotoutställningen Romska resor med fina bilder av den danske fotografen Joakim Eskildsen och utställningen av Jan Stenmark som kommer att göra många lyckliga. Vi tog oss skrattande runt medan vi såg hans lustiga collage med de roliga och underfundiga texterna till.

På hemvägen tittade vi in i den nyöppnade restaurangen Tintoretto på Luntmakargatan 42. Dit ska vi gå någon dag när vi är sugna på italiens mat. Det såg lovande ut.

Nu luktar det ungerska köttbullar från köket och ja, idag är jag klart lyckligare än igår. Så lätt det är, eller hur?

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

En kommentar till “Lycklig på stan”

  1. Visst fick vi en fin lördag och söndag! Jag var och tittade på tjejmilen och jag kände faktiskt att jag hade velat delta, men jag kan inte springa längre, tyvärr…

Kommentarer är stängda.