Nobelpris till Doris Lessing

Äntligen en kvinna, inte min favoritförfattare, men det finns säkert de som är lyckliga för det idag.

Själv minns jag bara den första av hennes böcker som jag tvingades läsa på gymnasiet, Gräset sjunger. Jag tyckte den var urk så tråkig. Kan det ha berott på att jag var för barnslig och att jag dessutom var tvungen att läsa den på engelska. Sen vet jag att jag läste en på svenska som vuxen, men den har jag inga minnen alls av så jag får väl ge henne en chans till och släntra förbi biblioteket i eftermiddag.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

4 reaktioner till “Nobelpris till Doris Lessing”

  1. Gräset sjunger står fortfarande endast halvläst i min bokhylla och lär förbli det tills jag lämnar in mitt bibliotekskort till Petrus.

  2. Men hon är ju otroligt bra! Jag har alltid uppfattat henne som populärförfattare, om än hyfsat avancerad. Läs Instruktion för nedstigning i helvetet, eller sf-trilogin som börjar med Giftermål mellan zonerna tre, fyra och fem.

Kommentarer är stängda.