Försvunnet inlägg

Jag skrev ett långt inlägg om familjens hus i Finkenwalde, Stettin som hamnade i Polen efter att gränserna drogs om efter andra världskriget. Inlägget publicerades häromdagen men är nu ”putz weg”, precis som huset då…. Jag gjorde en jämförelse med en palestinsk flicka som efter 60 år fortfarande kämpar aktivt för att få tillbaka sin familjs hus i Palestina/Israel och konstaterade att man alltid har ett val som människa att antingen kämpa aktivt och hata eller släppa taget och ägna sig åt att bli lycklig.

Kan det vara så att någon har tagit bort mitt inlägg? Det känns som om jag är tillbaka i DDR i så fall.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

3 reaktioner till “Försvunnet inlägg”

  1. Hoppas ditt inlägg kommer tillbaka så att jag får läsa det också.

    Max Schmeling var naturligtvis fortfarand en stor idol i det Västtyskland där jag växte upp. Hans koppling till nazismen diskuterades först under senare år. Tydligen var han dock lyckligtvis mer aktiv som motståndare till nazismen än som medlöpare i deras system.

Kommentarer är stängda.