Böcker som jag läste i Thailand

Finns det något bättre än att ligga under ett parasoll på en strand, höra vågorna slå och sjunka in i en bok? Jag älskar att stänga av tid och rum och bara försvinna in i en annan värld. Under mina veckor i Thailand hann jag läsa:

Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist. Kompisen Cilla och kollegan Annikki rekommenderade den för några år sen, men jag undrade varför jag skulle läsa om varulvar i Blackeberg. Det lät alldeles för knasigt för mig. Nu valde en av mina klasser att läsa boken och se, jag blev fast nästan på en gång. Vilken spännande och välskriven bok! Om du inte har läst den ännu har du något att se fram emot.

Jag minns att jag sprang av Ron McLarty.Kompisen Cilla som också är bibliotekarie rekommenderade boken och när jag var på sidan femtio undrade jag fortfarande vad det var för fantastiskt med denna bok, men vid sidan sextio var jag fast och sedan kunde jag inte lägga den ifrån mig. Det är en varm bok där två parallella historier berättas om en medelålders man och hans familjs öde. Mysigt, varmt och bara så där underbart berättat som en god historia ska berättas.

Känslans intelligens av Daniel Goleman. Boken låg och skräpade i vår bungalow vid Kata beach och i ett svagt ögonblick tog jag med den till stranden och efter några dagar hade jag malt mig igenom den och jag tror nog att jag har blivit lite klokare av den. En bok som alla som jobbar med människor borde läsa…

En shopaholics bekännelser av Sopie Kinsella. Ha, ha! Jag fick låna den av dottern och det gick verkligen inte att släppa ifrån sig den här tokiga boken. Jag skrattade högt på flera ställen och log igenkännande på andra. En kul och lättläst bok för tjejer!

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.