Dinosauriernas afton

”Ska ni följa med till Patong och lyssna på Lennart Grahn?” frågade några svenskar mig en dag. ”Lennart Grahn?”, svarade jag och tänkte: ”Vem  sjutton är det?” ”Du vet sångaren i Shanes.” Shanes hade jag hört talas om någon gång, men det dök inte direkt upp någon bild i min hjärna. Var det inte gruppen som mina mostrar diggade på 60-talet? I alla fall hamnade vi i Patong och Bangladore street på kvällen. Innan vi gled in på Rico´s där Lennart skulle spela såg vi Marie Fredriksson, ni vet hon i Roxette, flanera med man och barn. Hon såg ut att trivas i värmen.

Och så dundrade vi in på Rico´s och där satt det redan en snubbe på scenen och spelade på en synt. ”Är det Lennart Grahn? frågade jag, men det var Rock-Boris, ännu en av mina mostrars idoler. Rock-Boris var en kul typ som verkade kunna alla låtar som gjordes på 50-70-talet.

Så kom dock Lennart Grahn in på scenen och en av damerna i mitt sällskap jublade. Hon var där för fjärde gången och jag undrade om de (hon och Lennart) inte hade haft något ihop i forntiden. Lennart drog några låtar, snackade lite skit och sen blev det dans. Reine Wixell, ni vet racerföraren, drog upp oss på dansgolvet trots att han var stelopererad, porrkungmiljardären Curt Hagen svävade över dansgolvet stöttad av fyra unga thailändskor och Little Gerhard, som skulle uppträda dagen därpå, stod i baren och flinade. Kul hade vi och dansade gjorde vi trots att det var lite knepigt att bugga i flip flop. Drinkarna var helt ok och när vi jazzade ut på Bangladore street igen var vi rätt glada.

Lite betänksam blev jag dock när jag såg alla västerländska män dra fram på gatan på jakt efter en thailändska. Mest tragiskt var väl alla gubbar man såg som hade en alldeles för ung thailändska i ena handen och en (får jag förmoda) påse viagra i den andra. Jag hoppas att de hade så mycket vett kvar att de använde kondom. Tragiskt nog  har Patong, Phuket, Thailand ja förmodligen hela Asien blivit en stor jäkla lekplats för vita västerländska män med pengar.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

En kommentar till “Dinosauriernas afton”

Kommentarer är stängda.