Stefan Sauk, är han känd?

En vän till mig kom för några år sedan och frågade: ”Stefan Sauk? Är han känd?” Det här var innan Sauk hade spelat in Riket och jag förklarade att det var han i Hamiltonfilmerna. Jag får då höra följande berättelse:

Min vän var på en lunchrestaurang i Vasastan och åt. Vid ett hörnbord satt en reslig man med en yngre dam . Min vän undrade varför alla i lokalen tittade och en del till och med pekade på paret vid hörnbordet, men orkade inte bry sig utan tog fram sin tidning och började läsa.

Plötsligt hör han att någon ropar hans ovanliga namn genom lokalen. Det är den reslige mannen vid hörnbordet som nu står upp pekar på honom och skriker ut hans ovanliga namn högt och tydligt. Hela lunchrestaurangen stannar upp och följer den reslige mannens väg genom lokalen fram till min väns bord. Mannen från hörnbordet räcker fram handen och säger tydligt: ”Stefan, Stefan Sauk”. Min vän letar i sin hjärna, tycker att namnet verkar bekant, men ingen klocka ringer. ”Känner vi varandra?” mumlar han fram. ”Du hjälpte mig för länge sen.!” säger Stefan Sauk och ser glad ut. Min vän, letar i sitt minne, men kan inte komma på vad Stefan menar.men när Stefan berättar vad det rör sig om minns han. De småsnackar en stund och det kommer fram att Stefan behöver hjälp igen och hoppas att min vän fortfarande är i branschen. Det år han emellertid inte.

När min vän lämnar restaurangen tisslar och tasslar folk och han hör några viska: ”Men visst är han också skådis?”

Det är han inte.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

5 reaktioner till “Stefan Sauk, är han känd?”

  1. Det vore jättekul om du kommer i morgon, barfota eller ej. Vi ska nog inte missa varandra. Kanske borde vi även alla ha lösnäsor i ansiktet för lättare identifiering?

  2. Haha, ja du lär ju vara den enda som är barfota i alla fall! Om vi sitter i slutet av bardisken, mot hörnet, hittar du oss nog! Det ska bli kul. // maluca

Kommentarer är stängda.