Rakotozafy, Göran Persson och pappa

Min relativt nyfunne bloggvän, Rakotozafy, OT – bloggträffarnas härförare är deppad eller var åtminstone i går. I flera dagar har han inte orkat skriva på sin blogg och främsta orsaken till det är att han tror att ingen läser det han skriver! Va, undrar jag, räknas inte Maluca och jag? Så nu kära bloggare och alla andra som råkar läsa just detta: LÄS Rakotozafys blogg! www.metrobloggen.se/rakotozafy Han skriver genialt om allt mellan himmel och jord. Läs dagens inlägg om filfördelning, det om Staelmannen eller om Putin och Göran Persson eller något annat.

På tal om Göran Persson måste jag bara skvallra om att djupt nere i Rapports arkiv finns en filmsnutt tagen samma dag som Persson tillträdde som statsminister. Min pappa kommer ut från Vivo med en back öl i nävarna när en reporter sticker en mikrofon under näsan på honom och frågar:” Göran Persson är vår nya statsminster. Vad tycker du om det?” Min pappa svarar högt och tydligt: ” Det är en katastrof för Sverige!” Han visste allt om Perssons urusla skolpolitik eftersom två av hans barn arbetade i skolans värld.

Av vissa i sin by blev min far hyllad som en hjälte. Några gubbar och gummor som han aldrig pratat med ringde på och sa att det var det bästa de hört. Man får förmoda att det var bönderna eller de religiösa som i hela sitt liv röstat på C eller Kd, medan andra slutade hälsa och det var väl de gamla statarna eller arbetarna som alltid blåögt trott på S. Nu vet vi hur det gick, eller hur?

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

6 reaktioner till “Rakotozafy, Göran Persson och pappa”

 1. Fy tusan vad rätt av din pappa!! Respekt!
  Som sagt, nu ser vi resultatet av Perssons usla styre. Det som är mest sorgligt är att så många tycker att det var bättre. Det är väl lätt att blunda för orättvisor som sker mitt under näsan, men när saker och ting uppdagas måste det väl vara någon annans fel. Typ sittande regering.

  Anna

 2. Väl talat! Eller ska vi säga talat av din pappa (ja, nu vet vi hur det gick som sagt) och skrivet av dig.
  Rakotozafy förtjänar alla hyllningar och Goran Gorilla motsatsen (för att uttrycka sig nyanserat).
  Men varför säljer Gorans senaste bok bra när det är Uli, alias Rakotozafy, som borde skriva?

 3. Kan stolt berätta att jag brukar vara inne och läsa hos ”raketen”… Tycker om det din pappa sa. Han visste han! Ge honom en ros från mig! Ja, inte röd då, kanske … 😉 Och ha en trevlig helg!

 4. Bra gjort! Att tala om för alla hur läsvärd Rakotozafy är alltså. Mina diker hittar du i min sidokolumn; maluca – ord. Var hittar jag omslaget av tidningen du pratar om? Ha en skön söndagskväll! // maluca

 5. Uli är numer en del av de stora stjärnonrna på den allsmäktiga blogghimlen, han förttjänar en egen kolumn i vilken tidning som helst. Och visst är det så, att 60 – 70talistbarnen nu växer upp med sina föräldrars baksmälla i behåll….

 6. Nu fick du mig att rodna av ala möjliga anledningar… Tack så mycket i alla fall för ditt rörande moraliska stöd. Det har inte hänt sedan jag var fyra och ett halvt att någon geniförklarat mig. 🙂 Och naturligtvis räknas du och Maluca och alla andra snälla människor, självklart är ni inte inga, ni heter ju inte ens det, höhö. Man driver ju gärna över med överdrifterna när man befinner sig i en dalgång, annars kommer man aldrig ut där nerifrån.

  Och din pappa skulle jag gärna bjuda en och annan pilsner på.

Kommentarer är stängda.