Powerwalk och fitnessgurun!

Jag har varit ute på powerwalk med sonen. I rask takt gick vi en jätterunda på Norra Djurgården. Sonen är en van powerwalkare så det gällde att hålla farten.

Förra året delade sonen lägenhet med en bodybuilder och personlig tränare ett par månader och det var då han fick smak för att gå långt och fort. Bodybuildern gick ett par timmar före frukost när han skulle bränna fett inför tävlingar och sonen hängde på. Som Helan och Halvan traskade de runt stan i ottan och som jag förstår också på nätterna ibland. En gång i veckan bjöd jag hem dem på middag och då gällde det att ha mat för många fler än det dukades för om bodybuildern var i bulkstadiet vill säga. Var han i ”deff-stadiet” inför en tävling så åt han helst ingenting eller så bad han att få låna köksvågen och vägde noga det han åt. Sista gången han var här var strax före en tävling. Han sa bestämt att han bara ville ha ett glas vatten. Vi andra åt ungerskla köttbullar och jag såg hur det vattnades i munnen på honom när han satt där vid bordet och skruvade på sig. Till slut tog jag fram en tallrik och sa: ” Smaka, bara lite!” Han kunde inte hålla sig mer utan tog fram vågen, gjorde en överslagsräkning på kalorier, fett och proteiner, övertygade sig själv att han nog skulle kunna äta två köttbullar och slukade dem så snabbt att tallriken inte hann bli smutsig. Efteråt fick jag höra att han räknat fel och att han på tävlingen ”bara” kommit tvåa eller var det trea. Var det mitt fel? Ja, den frågan kan jag nu ställa till honom via hans tjusiga blogg: www.fitnessguru.se Läs den du med! Han vet väldigt mycket om kost och motion.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

9 reaktioner till “Powerwalk och fitnessgurun!”

 1. Inte visste jag att du också blogga! Jag kommer titta in här flitigt, så lär jag mig säkert ett och annat från dig med.

  Kommer ihåg i början av min diet när vi åt hemma hos dig, och du och jag drack upp en eller var det två(?) flaskor rödvin tillsammans… Det var riktigt mysigt. 🙂

 2. Vilken sjuk värld! Och detta sitter massor med folk och beundrar. Tacka vet jag mig själv, som väger 75 kg vilket är för mycket antar jag eftersom det mesta består av tantfett.
  ha en bra dag

 3. Ann: Sjuk för dig kanske, vardag för mig. Träning, hälsa och diet är mitt intresse, något jag brinner för. Om det är sjukt enligt dig är det bara att beklaga, okunskap föder hat och hat föder rädsla och tvärtom. Läs gärna min blogg gå på en bodybuildertävling. Du kommer säker tänka ”det här är sjukt” men också kommer du bli fachinerad det kan jag nästan garantera.

  F.ö är en hård diet bara en liten del av året (om man tävlar varje år). Annars är livet väldigt avslappnat och lugnt, några tunga pass i veckan på gymmet, sen kan man äta väldigt mycket utan att bli fet. Det är himelen för dig.

  Vänliga hälsningar den ”sjuka” Bodybuildern.

 4. Åh gud vad sårad du blev. Det var en öm tå. Jag skrev inte till dig utan till Forever young, vem det nu är. Det var hon som hade skrivit i bloggen. Jag tänkte just skriva till henne att detta är absolut en ny bok, att skriva om den världen precis, som hon har gjort här. Att beskriva allt in i detalj, hur det går till. Det är mycket effektivt.

  F ö tycker jag att Top Model, som går på TV3 är en lika mystisk och sjuk värld. Där svimmar tjejerna för att dom äter så lite och inte vill ge upp.

  Allt handlar om kroppen och ytan för vi lever i en sån tid. Väldigt mycket. Vi består av mer än så. Det ser ni om ni läser mina bloggar: annhelenarudberg.blogspot.com eller metrobloggen.se/annhelenarudberg

 5. Sårad? Oroa dig inte jag möts av fördomma varje dag. Ibland tappar man hoppet om att allmänheten (läs du) ska förstå saker bortom sitt vanliga svenssonliv. Dock försöker man så gott det går få folk medvetna och kanske tom intresserade istället för att vara fyllda med en massa frågetecken. Sen att du skrev till bloggaren här gör väl helt isamma jag får väl skriva till dig om din text berör mig? Lite lustigt att du ens tar upp det.

  Vad är det sjuka egentligen som du så gärna vill kalla ”min” värld. (Jag har massor av andra intressen och ett mycket givande liv fullt med äventyr och vänner, bodybuilding är bara en del av detta).

  Mvh Sid

 6. Åh gud va onödigt att påpeka samma sak två gånger.
  Om du hade samma brinnande intresse av något så tror jag du också skulle förstå andra.
  Även fast jag kan hålla med om att det är sjukt med vissa typer av extrema intressen.
  Det är inte den som har haft det normalaste livet som har haft roligast, tror jag i alla fall.
  Förstå andra så kommer du förstå dig själv! Lycka till!

 7. Jag ser hellre på x-antal kg vältränad Sid än på 75 kg tantfett. Sid är ju snygg!!!!

Kommentarer är stängda.