Norr och söder

I går skulle en väninna komma på middag. Hon skulle bara skjutsa sin dotter till Norrtälje först, men skulle vara hos oss ungefär klockan sju. Kvart över sju ringde hon och sa att hon var försenad för att hon hade kört vilse. ”Var är du då?” undrade jag och tänkte att jag kanske kunde hjälpa till att lotsa henne rätt. ”Jag är i Handen”, svarade hon. ”I Handen!” skrek jag. ”Hur hamnade du där? Du skulle ju till Norrtälje!” ”Jag berättar sen,” sa hon.

För er som inte riktigt har koll på Stockholm med omnejd kan jag upplysa att Norrtälje ligger många mil norr om Stockholm och Handen liggen 2 mil söder om Stockholm.

Väninnan kom fram till oss så småningom och kunde väl konstatera att det är till källan man ska gå när man vill ha reda på en adress och inte lita på tolvåringar och deras kompisar.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.