Burn after reading

Filmen Burn after reading är en film för oss medelålders. Filmen har en förvirrad handling om några dokument som ett par gymanställda tror är hemliga, men den handlar också om så mycket annat. John Malkovich spelar en arg uppsagd CIA-anställd, underbara Frances Mc Dormand föreställer en kärlekslängtande, medelålders gymanställd som tror att hon finner lyckan om hon får råd med några skönhetsoperationer, Brad Pitt spelar gymanställd, tuggummituggande dumbom och är inte ett dugg attraktiv, Tilda Swinton är i filmen en stressad medelålders karriärkvinna och älskarinna och George Clooney en make som inte riktigt grejar (ganska vanligt i verkligheten också!) att frun är framgångrik utan tar ut sin medelåldersångest genom älskarinnor. Det är en mycket tokig, rolig och rörig film helt i bröderna Coens anda. Vi skrattade gott mest hela tiden, men framför oss i salongen satt ett gäng tonåringar som inte alls verkade fatta vad som var så roligt. Se den om du är medelålders och har humorn i behåll!

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

5 reaktioner till “Burn after reading”

  1. Ja, den låter sevärd! Såg Patrik 1,5 häromveckan. Den var också bra. Torkel (från Jalla Jalla) och en Skargårdsson (ja det var det där med namn) spelar två bögar som tror att de ske få adoptera en liten pojke på 1,5 år men får istället en halvkriminell kille på 15 år. Den vara lite ”gullig”!

  2. Jag såg Burn After Reading för en vecka sen i tysk dubbning, och då blev jag inte så imponerad. Jag antar att mycket av filmens krydda ligger i dialogen, alltså den originala. Därför ska jag ge den en ny chans snart. Min favorit-Coen-film är fortfarande deras första Arizona Junior. Och så Fargo förstås.

  3. Vad har nu ålder med humor att göra… eller med film… ja, som du vet förstår jag inte mycket!!! Men jag vet att jag är glad att vara tillbaks och väldigt nyfiken på … resten. Som du ska berätta när vi syns. // maluca

Kommentarer är stängda.