Vad är det värsta som kan hända?

En vän till mig ringer och är förtvivlad. Han som alltid varit en idéspruta på jobbet  har idétorka. Han kan inte komma på någonting vettigt. I morgon ska de ha möte och då ska alla presentera sina nya idéer. ”Jag skäms”, säger han. ”Jag som alltid varit den som kommit med nya fräscha grejer har inte kommit på något alls. ” Jag lyssnar en stund på hans klagosång, men frågar sen: ”Vad är det värsta som kan hända?” ”Vad då?” säger han. ”Ja, det värsta som kan hända?” Han blir tyst.  ”Kommer du att dö på mötet i morgon?”säger jag. ”Nej, det är väl inte så troligt.” ”Kommer någon annan att dö för att du inte har några bra idéer just nu?” ”Nej.” ”Då, så”, fortsätter jag hurtigt. ”Gå dit, lyssna på de andra och säg att du just nu inte kom på något bra. Kanske kan du lära dig något av de andra den här gången istället.” Han blir tyst och tackar för rådet, men jag hör att han inte är riktigt övertygad.

Ibland har vi själva för stora krav på oss och ibland befinner vi oss bland människor som inte har någon tillåtande attityd. Vilket det än är så måste det finnas utrymme för att misslyckas. Själv har jag väldigt bra kollegor som kan skratta ihop med mig när jag kommer ångande in i arbetsrummet mitt i lektionen för att jag har tagit med mig fel material till fel klass och vi skrattar också med varandra när vi erkänner att vi just haft en trist lektion som var så trist så att vi själva höll på att somna, men så vet vi också att vi alla är hyfsat bra för det mesta och att man inte kan vara på topp jämt. Vi gör så gott vi kan helt enkelt. Dessutom vet vi att vi presterar bättre när vi mår bra och har kul. Det borde kanske fler tänka på.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

10 reaktioner till “Vad är det värsta som kan hända?”

 1. Hej hej

  Hoppas allt är bra?

  Jag har ett par roliga frågor i min blogg som jag gärna vill att du svarar på.. Håller på med ett projekt just nu…
  Skulle bli tacksam om du kunde de.

  Desutom tänkte jag kolla med dig om du är intresserad av Indisk dans? Mer info om de på min sida.
  Kramiss M

 2. God Morgon 😀

  Vill bara önska dig en super super trevlig dag..
  Hoppas din dag blir en underbar dag 🙂

  Har lagt upp en ”present” till alla bloggare
  Kramisss 🙂

Kommentarer är stängda.