Die Welle

Härom dagen hamnade jag på förhandsvisningen av den tyska filmen Die Welle. Den handlar om en lärare som vill lära eleverna vad diktatur är och driver ett diktaturprojekt en vecka. Eleverna tänder på idéen och det hela urartar. Filmen bygger på en händelse i Kalifornien 1967 och om jag inte minns fel så har det gjorts en amerikansk film tidigare som jag sett någongång för länge sedan. Jag tycker dock att filmen var välspelad och kan vara mycket bra att visa i skolan på t.ex. högstadiet eller gymnasiet eftersom många ungdomar inte förstått hur lätt vi blir påverkade.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

3 reaktioner till “Die Welle”

  1. Den kanske man ska kika på. Inget att oroa sig för med larverna i maten. Det är inget farligt för ¨åglarna men inte så trevligt att ha hemma. Frys ner maten över ett dygn eller släng den och köp nytt. Ska bli så när det kommer in mycket fröer samtidigt. Ha en bra kväll!

  2. 🙂 Här på min skola har en viss lärare redan följt din uppmaning och gått igenom filmen med sina kurser i Tyska Steg 4 och 5. Stor framgång faktiskt. Jürgen Vogel är riktigt bra i sin roll, likaså ungdomarna, framför allt de unga skådisarna som spelar Caro, Marco och Tim.

Kommentarer är stängda.