Vasaloppsfart

Jag har varit i fjällen och åkt skidor både på längden och på tvären och nerför. Förutom skidåkning har jag umgåtts med gamla vänner, ätit gott och slappat på rummet mellan skidåkning och mat. Så mycket mer har jag inte gjort. En kväll träffade jag två ”gubbar” (får man säga så om flera år yngre karlar eller ska de kallas smågrabbar?). De blev väldigt glada och upphetsade över att de träffade mig och skrek i kapp. ”Titta det är vår tränare!” Jo, jag var deras tränare en gång i tiden på ett skidläger då jag var 18 år tror jag och de var kanske tolv… ”Det är du som har lärt mig åka skidor”, skrek den ene. ”Du åkte efter och lärde oss att staka och sträcka ut”, fortsatte han. Själv hade jag bara ett svagt minne av det eftersom det var väldigt länge sen, men jag kände mig såklart smickrad över att de tyckte att jag lärt dem något.

I dag kollade jag resultatlistan för årets Vasalopp. Gubben eller karl i fråga som var så glad över att jag lärt honom åka skidor kom på plats 2065 på tiden 5. 52, 23 . Jag måste vara en jäkligt bra instruktör och tränare… skitbra helt enkelt. Synd att jag inte lyckats att träna mig själv lika bra… 😉

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

En kommentar till “Vasaloppsfart”

Kommentarer är stängda.