En deppig Forever young i Berlin

En något deppig Forever young drog till Berlin. Väl där sms:ade hon favoritbloggaren Uli om tips på kul ställe och blottade sin deppighet. ”Du deppig!?” fick hon till svar. Det fanns inte i favoritbloggarens sinnesvärld.

Ja, även jag, Forever young med bloggen Lycklig, lycklig  kan vara deppig ibland då verkligheten trillar över mig. Jag vet att det är svårt att tro, men där gick jag  på gatorna i Berlin och hade svårt att hålla tillbaka tårarna. 

Kollegorna lurade med mig till Weimar och inte blev jag så mycket gladare över att gå i Goethes och Schillers fotspår. Ni vet Goethe, han som skrev Den unge Werthers lidande som handlar om Werthers olyckliga kärlek till Lotte. Det är ju inte direkt det jag behövde tänka på när jag hade fullt upp med mitt eget elände på kärleksfronten, men så passerde jag ett hus där filosofen Nietzche bott och i ett vykortsstånd fanns ett vykort med texten: ”Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.” = ” Det som inte dödar mig, gör mig starkare.” Det vykortet pryder nu mitt kylskåp.

Och deppigheten? Tja, ingenting varar för evigt, även om saker och ting kunde vara annorlunda. Och dött har jag i alla fall inte. 🙂

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

5 reaktioner till “En deppig Forever young i Berlin”

 1. Goethe, Schiller och Nietzsche, de gamla muntergökarna. Du får se det från den ljusa sidan. Du slapp Wagner.

 2. Depp är inte kul, men jag tror det behövs ibland. Så man kan uppskatta att inte vara deppig.

 3. Vem hade trott att just gamle svarte Nietzsche skulle leverera en sådan humörhöjare. :))) Uns bringt so schnell nix um. Unkraut vergeht nich’.

 4. Nej, det har jag inte alls svårt att tro, men:
  1) Så bra att du hade rätt person att sms:a till i den stunden.
  2) Tänk att ett banalt vykort i rätt ögonblick kan betyda så mycket. Egentligen är det ju dessutom en ganska sick (eller tvärtom inte alls sick) plats att ställa ett sådant vykort på. 🙂

  3)Må kärleksfrontens elände dra bort från din sinneshimmel.

  4) Jag vill fortfarande åka till Berlin, helt egoistiskt. 😉

Kommentarer är stängda.