Gud och jag

Som lärare i religionskunskap känner man sig ibland lite heligare än andra. Skämtsamt brukar jag säga att jag har en direktkontakt med Gud, en egen kanal liksom.

Idag har jag fått ett uppdrag av en väninna. Jag ska, eftersom hon är utomlands, titta på en lägenhet åt henne och jag ska bestämma om hon ska ta den eller ej. Jag önskar att jag hade sagt nej. Det känns som om jag ska avgöra hennes framtid. Om jag säger ja till lägenheten åt henne bestämmer jag också att hon ska lämna sin man. Det känns inte som om det är mitt beslut. Ändock har jag lovat henne att gå och titta på lägenheten.

Att avgöra hennes framtid känns lite för stort för mig idag, som Gud ungefär.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

4 reaktioner till “Gud och jag”

  1. I grund och botten är det ändå hennes beslut. Inte lämnar hon sin man om hon inte absolut vill – det beslutet har hon nog redan tagit. Vad gäller lägenheten måste hon ju ha någon hum om den, veta var den ligger, storlek och sån’t, eller??? Vad du kan göra är att ta bilder med mobilen och skicka till henne (via mobilen eller lägga ut på nätet på något sätt) och förklara ärligt hur du uppfattar lägenheten, så får hon göra det sista avgörande beslutet att tacka ja eller nej.
    Lycka till!
    /Miranda

  2. Roligt skrivit,Ur inget kan inte liv uppstå,Så jag tror.och mina erfareheter säger.Att denna urkärlek,och skapande kraft existerar.Det är något bortom blommorna och sången, skriver poeten Dan Andersson,När jag läste religions psykologi.Satte jag in mig mig,vad begreppet religiös innebar.Man erfar ett bortom.Och försöker få sitt liv att överenstämma med detta bortom,Sen tolkar vi denna upplevelse på olika sätt.Jag tror livet har en mycket stor mening.Och det centrala är kärleken, till vår med vandrare.Sen får vi välja väg.Och tros uppfattning,Men tros inriktningar som,Som är osunda,maktfullkomliga.Och begränsar oss.Till och med förtrycker oss.Har inte med sann kärlek att göra.Kan det vara så att vår Gud,är med i ett lägenhets byte.Inte osanolikt.Det är vi människor som bär Gud innom oss.I samklang med det stora.Hoppas det gick bra med lägenhets bytet.Var rädd om dig, och mycket kärlek från Kenth

Kommentarer är stängda.