Gammal och ung

Det här med ålder är alltid lika intressant. En ung man ville för två månader sen dejta mig. Jag som är en ärlig och ganska rättfram person upplyste honom om min ålder och sa: ”Jag skulle kunna vara din morsa.” Han sa snällt att han tyckte att jag var underbar och att åldern bara var en siffra. Nu blev det ingen dejt och det kändes lika bra det, men sedan dess har jag funderat på det där med ålder och visst finns det tanter som enligt passet bara är i tonåren, men sen finns det såna som har ”tantpass”, men som är som tonåringar. Det är ingen ordning alls längre och det är ganska skönt det.

Min kloke vän Gunnar,  brukar säga: ”Du utvecklas inte till att bli gammal, utan blir gammal när du slutar utvecklas.” Och det är väl det bästa någon har sagt om just ålder.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

3 reaktioner till “Gammal och ung”

  1. Läste i en bok om en gammal dam som var hos sin läkare och läkaren sa till henne: Om du vill vara gammal kan du välja att vara det men du behöver inte.

    Jag glömmer ålder när jag pratar med någon, och det är nog vad grabben som ville dejta dig gjorde. Jag tror att han såg dig som en människa, en intressant person.
    /Miranda

Kommentarer är stängda.