Faderslösa barn till Småland

Min faderslösa dotter och hennes mer eller mindre tre faderslösa kompisar hade köpt biljetter till Emmaboda-festivalen. Som den supermorsa jag blivit utnämnd till (tack Sid) hyrde jag en bil och dundrade ner till Småland. När en av killarna äntrade bilen i onsdags morse beklagade han sig att bara för att vi skulle åka så tidigt hade han missat kompisens fest i Djursholm kvällen innan då villan brann ner. Vilken otur! Jag som känt killen sen dottern gått på dagis började undra vilka jag egentligen skickade iväg min lilla tös med.

Jag kände mig som ”The Queen of the Road” när vi dånade ner i den hyrda Forden. Efter många år utan bil hade jag glömt bort hur mycket jag gillar att köra med musiken dunkande högt och förväntansfulla pladdrande ungdomar i baksätet.

När jag stjälpt av ungarna i Emmaboda for jag söderut för att våldgästa Johan och Cecilia. De tillbringar sommaren i en idyll 27 km utanför Kalmar. Johan som tillhör eliten på alla sätt drog genast ut mig på en 8,5 km lång löparrunda och sen blev det guidning i Kalmar, besök hos Albert och Annikas bed and breakfast på Kaptensgatan, konstmuseum, Kalmar slott, Mediamarket, Cecilias goda middagar och blåbärspaj , konsert med Veronica Maggio, Lena och Orup, rullskidor för Johan och cykling för Cecilia och mig. Vi hann dessutom med att bada titta på kor och båtar, fira min födelsedag, dricka vin och champagne samt snacka en hel del gammalt och nytt. Redan när Johan var 13 och jag 19 läxade jag upp honom för att han vilade för lite och tränade för mycket och det gjorde jag igen – ingenting förändras.

Så var det sen dags att hämta kidsen i Emmaboda idag och de var trötta , men vid gott mod och det värsta som hade hänt var att de hade frusit lite på nätterna, blivit av med ett par Converse och blivit hesa efter Bob Hunds konsert.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

2 reaktioner till “Faderslösa barn till Småland”

  1. vad ska hon med en farsa till när hon har en morsa som du. Han fattar bara inte vad han missar. Idioter till karlar, att dom aldrig lär sig.

Kommentarer är stängda.