Som på en nattklubb

Imorgon ska vi äntligen packa ihop våra grejer igen, kollegorna och jag. Vi ska flytta till det där arbetsrummet som vi skulle ha fått vid terminsstarten. ”Skönt att slippa nattklubben, säger min manliga kollega Per. Nattklubb!? undrar ni? Jobbade inte Forever young på en skola? Jo då, men vi huserar bredvid danssalarna och därifrån dunkar musiken dagarna i ända. Kul ibland, men när man hör samma låt dunka tre timmar i rad samtidigt som man försöker koncentrera sig på att förbereda en lektion eller rätta en hög prov så är det inte så uppmuntrande längre. Dessutom ligger vårt nuvarande rum på bottenplan och utanför står eleverna emellanåt och röker och pladdrar ”han ba, hon ba” och eftersom solen ligger på hela dagen har vi de svarta persiennerna neddragna. Snacka om nattklubbskänsla och det på ett svenskt kommunalt gymnasium. Det trodde ni inte om den svenska skolan eller hur? Nu vet ni varför vi lärare är som vi är 😉

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.