Vi har just stoppat i oss några väldigt sega och goda chokladbrownies. De var lätta att baka och fulla med nyttig choklad 😉 och annat gott.
125 g mörk chokla c:a 60 %, 100 g smör, 3 dl socker, 2 ägg, 2 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker, 1½ dl vetemjöl, 75 g mörk choklad helst 70%, 100 g grovt hackade valnötskärnor
Sätt ugnen på 175 grader. Smält 125 g choklad i mikron (obs, ej för länge då blir den torr). Rör ihop smör och socker. Vispa äggen i en separat bunke. Blanda i äggen i smör – socker röran och rör ner den smälta chokladen. Blanda kakao, vaniljsocker, mjöl och valnötter i en bunke och vänd ner i smeten. Hacka den mörka chokladen (75 g) grovt och blanda ner den i smeten. Bred ut i en form c:a 25 x 25 cm och grädda kakan mitt i ugnen i c:a 35 minuter. Låt kakan svalna lite och skär den i bitar. Servera med lätt vispad grädde. MUMS!
Mums! Det låter jättegott.
Okej, knäck mig bara, gör det *dregglar* 😉
Hejsan! Hittade dig via Sladdertackan och dina ord. Kuta runt Vinterviken…
Där promenerar jag ofta under besök hos dottern i Gröndal…
Tack för receptet, sparar det tills suget drar…
Mumsigt! Men en slöböna som jag bakar sällan, det blir en och annan köpt bulle bl. a på anrika Lundbergs kondis i Gröndal, eller heter det Lundhags?
Ha det gott på måndag. PS. Dina sandiga fötter lockar fram sollängtan…..