Royalty och luft och kärlek

När man har gett ut en bok får man royalty. Det innebär att man får betalt för antalet sålda böcker under året. Nu trodde jag i och för sig att min bok var slutsåld sedan några år tillbaka, därför blev jag lite glad när det idag kom en specifikation över antalet sålda exemplar under det senaste året. Extra pengar tackar jag aldrig nej till. Jag ögnade igenom specifikationen och funderade på vad jag skulle unna mig för pengarna tills jag kom till slutet på utskriften: 11,66! Vad räcker det till? tänkte jag och funderade på vad en liten glass kostar. Sedan vände jag på pappret och där stod: ”Utbetalas ej p.g.a. det låga beloppet.”

Tur att jag har ett vanligt jobb också så dottern och jag inte behöver leva på luft och kärlek fast det skulle kanske vara intressant att försöka. Vem vet, vi skulle kanske lyckas riktigt bra.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.