Julen slut – granen ut!

Nu är julen slut och granen ska ut. Problemet är bara vad gör man av den, den där granen? Tidigare när jag var innerstadsbo smög jag ner vid ettiden på natten ut på den mörka bakgatan och slängde helt enkelt granen på trottoaren eller i rännstenen. Nu när jag är i den upplysta förorten har jag ett problem att lösa. Var slänger man granen? Kan inte killen som sålde den och så snällt bar hem den åt mig komma och hämta den också? Eller ska jag helt enkelt tippa ut den över balkongräcket? Någonstans läste jag att man ska såga itu den och lägga den i en säck, men det låter alldeles för avancerat för mig som bara haft träslöjd i en termin en gång på sjuttiotalet och inte hanterat en såg sedan dess. Hmmmm? Hur gör man?

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

5 reaktioner till “Julen slut – granen ut!”

 1. Din text är rolig som den är, men får en liten extra krydda om man gör ett litet experiment och ersätter ordet ”granen” med ”grannen”.

 2. Hallo.
  Komm och lånar en liten trädgårdssax och sen
  klipper man sönder granen.Inn i en papperkasse
  och sen adios med julen.

  Hälsningar opa

 3. Jag skulle just skriva att ”såga itu och lägga i en säck” ger mig ganska våldsamma associationer, men så såg jag Ulis kommentar och även slutet på sagan inne hos mannen med de blodiga tankesättet och… Säcken är visst redan ihopknuten vid det här laget? 🙂

Kommentarer är stängda.