Respekt!

Det är alltid intressant när folk ger sig på en och kräver respekt. Oftast har de någon anledning att kräva det. Det kan vara att de är i minoritet, har en sjukdom som det ska tas hänsyn till eller måste påminna sin omgivning av någonannan anledning att just de inte kan bli behandlade si eller så. Tyvärr har jag genom åren lagt märke till att dessa människor är så uppfyllda av sitt eget problem så att de glömmer att vara ödmjuka och visa andra samma respekt som de själva kräver. Jag ska inte trötta ut er med några exempel för jag har fullt av sådana där grannar, arbetskamrater, vänner etc. som krävt respekt och varit näst intill otrevliga när de framfört sitt krav, men själva trampar de ständigt folk på tårna och tar absolut ingen hänsyn. Okänsliga, bortskämda och osmidiga är de tyvärr. Der Esel kommt erst finns det ett tyskt ordspråk som passar in på dessa människor.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

4 reaktioner till “Respekt!”

  1. Oh du, nu gör du det igen! Jag nöjer mig med att konstatera just det samt berätta att jag sparar ditt tyska ordspråk. Det börjar bli en intressant samling. 🙂

  2. jag tycker att du är ett jättebra exempel på någon som kräver massa respekt och visar mindre till andra och jag är långt ifrån den enda. Kanske något att tänka på:)?

Kommentarer är stängda.