Grattis Lars Ohly!

För en tid sedan skrev jag här på min blogg om Lars Ohly. Ni som följer bloggen minns att det var efter att han kommit och satt sig bredvid mig på tunnelbanan. Han läste en bok av Hertha Müller och fick några pluspoäng av mig för det. Nu har han gjort det igen! Vad undrar ni? Jo, fått pluspoäng genom att tacka nej till Victorias och Daniels bröllop. Det skulle jag också ha gjort. Grattis Lars Ohly! Du agerade helt i min linje.

För en så där 17 år sen jobbade jag på en skola där det infördes köpstopp under höstterminen. Inte en penna fick köpas in. Eleverna fick vara utan både pennor, nya böcker och studiebesök. Strax före jul bjöd dock rektorn in hela skolpersonalen till ett flott julbord på en restaurang i kommunen. Jag tänkte på pennorna och studiebesöken vi fått vara utan och blev sur och tackade artigt nej och tillade att min andel av kostnaden för julbordet kunde sättas in på SOS-barnbyar. Många kunde få glädje av den där julmaten istället. Rektorn och de övriga i skolledningen undrade om jag var riktigt klok och försökte övertala mig att vara med ändå, men jag stod på mig. Inget julbord tack!

Det glädjer mig, trots att jag röstar på ett helt annat parti, att Lars Ohly gjort som jag. Grattis igen!

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.