Förtroende och förakt

Så uppdagades det att Håkan Juholt inte är bättre än sin företrädare. ”Mycket vill ha mer”, har drabbat även honom och han såg sin chans att bo gratis och tog den. Att försöka släta över det hela efteråt hjälper inte. Förtroendet för honom är redan förlorat. Jag och de flesta andra som har en vanlig månadsinkomst kan faktiskt inte förstå varför man som politiker både ska ha 140 000 i månadslön och gratis boende. Det är egentligen inte bättre än förr i tiden då brukspatroner och andra skodde sig på arbetarna. För det är ju våra skattepengar som används varje gång en politiker höjer sin egen lön, reser med första klass, får pension fast vederbörande fått ett nytt jobb, åker taxi istället för att åka kommunalt eller cykla, dricker vin och äter flotta måltider  i tjänsten. Det förstår nästan alla utom de själva verkar det som.

 Väninnan med resebyrån berättar om EU-politikern som bytte in sin första klass biljett till Bryssel mot en turistklassbiljett. För mellanskillnaden köpte han en semesterresa. I DN läser jag att Mona Sahlin har kvar sin höga lön 144 000 i månaden, fast nu betalas den av partiet. Och var får partiet sina pengar ifrån? Har S några inkomster måntro? Nej, du gissade rätt! S får bidrag av staten. Det är dina och mina skattepengar. Så det är inte så konstigt att en arbetare i Sverige tjänar 20 000 i månaden och har svårt att få det att gå runt. Det som är konstigt är att vi inte protesterar mer och att vi fortsätter att rösta på dem som vi egentligen tappat förtroendet för.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.