Uppstoppad hos Jan Guillou

Väninnan och jag träffades på det där trevliga fiket på Rörstrandsgatan där man kan få choklad på tvären och längden om man vill. Vi sög i oss en fantastisk chokladbakelse med vinbär i mitten. Den var otroligt god och kändes väldigt nyttig. Vi satt länge och pratade om ditten och datten och jag skojade som vanligt om att vi borde dejta Arno Holm. Hur det nu skulle gå till att dejta en firma? Det skrattade vi som vanligt gott åt.

När vi gick därifrån passerade vi en outlet och sprang såklart in och gjorde några fynd. Bland annat köpte vi varsin stickad klänning av märket lavand. Klänningen var ljusbrun med en zebra både fram och bak. Helt enligt det afrikatema som tycks vara på modet nu. Jag var först lite tveksam och sa: ” Vågar jag verkligen ha den här?” Väninnan fattade ingenting och undrade varför. ”Jo, sa jag, zebran vet du. Tänk om jag möter Jan Guillou.” Hon skakade på huvudet. ”Vad då Jan Guillou?”  Jag fortsatte: ”Jo, såg du inte programmet igår?” Hon skakade på huvudet igen. ”Tänk om han har tagit några glas för mycket och skjuter mig!” Väninnan fattade fortfarande ingenting. Då berättade jag om alla skjutna och uppstoppade djur som tv visat att Jan Guillou har i sin bostad.

Tänk er själva att hamna där! Det är bäst att jag håller mig borta från Roslagen och Östermalm.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.