Var det fisk?

– Har du ätit?

– Jag åt det där som fanns i kylen. De där bitarna?

– Fisken?

– Var det fisk?

– Ja, gädda, marinerad.

– Hmm, det var gott, smakade inte alls som fisk.

Mmmm, tänkte jag, jag har väl lyckats då. Och hur gjorde jag för att få gäddan smaka lite mindre fisk? Jo,…

1. Skär gäddfiléen i bitar. (Fiska den själv eller be din fiskande bror om en bit. Det gjorde jag.)’

2. Blanda 8 msk olivolja, saften från en limefrukt eller citron, 1 tsk salt, 2-3 cm riven ingefära, citronpeppar, 1 – 2 pressade vitlöksklyftor, 1 smulad torkad chilifrukt, 1/2 – 1 msk soja. och häll över fisken. Låt stå minst 30 min.

3. Stek i smör på medelhög värme.

4. Servera med ris och wookade grönsaker blandade med vitlök och ingefära. Strö cashewnötter över.

5. Aioli eller sötsur chilisås är gott till.

 

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.