Sunt förnuft!

Kan någon förklara för mig varför man måste skicka in gymnasiebetyget när man söker en högskolekurs fast man redan har en lång universitetsutbildning? På antagningsenheten svarar de att de måste se att man har gått i gymnasiet och läst de gymnasiekurser man måste ha för att vara behörig för högskolan. Hur fan tror de att man kom in på universitetet första gången då? Jag har 195 högskolepoäng enligt det gamla poängsystemet, men det räcker inte som bevis att jag är behörig. Jag måste ändock skicka in mitt gymnasiebetyg från 1977. Eftersom jag inte gjort det i tid hamnar jag nu i en grupp för övriga sökande och tas in i sista hand. Skit på er, ni på antagningsenheten på högskoleverket och lär er att använda er av ert sunda förnuft om ni har något.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

8 reaktioner till “Sunt förnuft!”

 1. Det sitter väl en samling hönshjärnor där, som fått order av andra superduoperhjärnor, utan koll. Håller med dig. Hur i helskotta skule man komma in utan att det ena visar det andra?
  EGENTLIGEN BLIR JAG INTE KLOK PÅ BYRÅKRATI.

 2. Jag har hört talas om detta fenomen med kravet på gymnasiekompetens fast DU har en rejäl universitetsutbildning bakom Dej. Galet håller jag med om.

 3. Jag verkar ha råkat ut för samma problem tror jag – jag är antagen med VILLKOR trots att jag har över 500 hp inlagt i Ladok.

  Vet inte vad de vill att man ska göra? Får man besked om vad som är villkorat eller vad?

 4. Jag ringde och de bad mig skicka in gymnasiebetyget. Det skulle vara inskickat före den 1 december och jag pratade med dem den 5 dec. Damen jag talade med lovade att ta med mitt gymnasiebetyg i alla fall. Utan gymnasiebetyg hamnar man i gruppen övriga sökanden och då är det väldigt liten chans att komma in trots att man är mer än behörig. Skitdumt och överbyråkratiskt.

 5. I första hand hoppas jag nu att du kommer in, även om det så skulle ske i sista hand. Lycka till!
  Och i övrigt? Ja, handläggningssystemet av de här ansökningarna verkar ju vara handgriplighetsframkallande. Urbota dumt!

 6. ’hehe* jag tror jag har hittat felet för min del… ett av behörighetskraven är en godkänd VFU!

 7. Det är ett mysterium. Efter att ha pratat med två olika personer på antagningen visade det sig att inte heller min lärarexamen syntes. 40 gamla poäng som inte var medräknade. Dessutom räknas arbetslivserfarenhet…. och det har man ju. Får komplettera till nästa års ansökan.

Kommentarer är stängda.