Skidåkning i Gästrikland

Inför Tjejvasan måste man träna och eftersom snötäcket i Stockholm inte ger särskilt bra skidspår drog mitt träningsgäng och jag till Högbo bruk. Där var bara ett  tvåkilometersspår farbart så vi drog vidare norrut till Jädraås. Där körde vi runt i ett väl preparerat åttakilometersspår, lunchade på Jädraås herrgård och körde några varv till efter lunch innan vi tog oss till Högbo där vi mottogs med eftermiddagsfika, fräscha hotellrum och en av de bästa middagar jag ätit. Vildankan som jag åt innehöll dessutom ett hagel och när jag visade det för servitrisen fick jag en kokbok signerad av all personal på stället den kvällen. På söndagen åkte vi återigen i spåren i Jädraås och sen rullade vi hemåt till ett ganska snöfattigt Stockholm. Några fler skidmil behövs så nu håller jag båda tummarna för snön. Och sen ska jag bjuda alla mina skidvänner på middag. Det finns många fina recept att prova i den nya boken.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

2 reaktioner till “Skidåkning i Gästrikland”

  1. Tjejvasan klarar väl du plättlätt utan snö??

    Själv åkte jag skidor för första gången iår ikväll..nice, men inte helt ok med ryggen

    Imorgon åker jag buss till Umeå o kurs. Drog ut en karta över campus – men jag borde nog ta med en kompass också – kommer garanterat att tappa bort mig, det var inte lite hus o stråk…

  2. Så trevligt för Tjejvasedonnor. Tummarna hinner nog läk. ja det är fins i Jädraås och bra i Högbo.

    INte så långt från mina trakter, men jag långfärdsskrinnar, skidar ibland, Lycka till!

Kommentarer är stängda.