Tillbaka igen – förkyld

Nu är min tid som veckans gästbloggare på Poppiusbloggen över och jag är tillbaka som skribent här igen. Det var en rolig erfarenhet att skriva på en annan blogg. Tyvärr kunde jag inte se hur många läsare Poppiusbloggen har haft under min vecka, men säkerligen har besöksstaistiken ökat eftersom jag delade och pingade den både här och där.

I skrivandes stund ser jag på RTL och konstaterar att många tyskar är förkylda. Annars skulle väl aldrig all reklamtid upptas av olika medikament mot förkylningar? Eftersom förkylningen jag dragit på mig är inne på femte veckan önskar jag att jag hade tillgång till ett tyskt apotek. Det verkar nämligen finnas mycket bättre botemedel mot förkylningar där än här i Svedala.  Min husläkare, som jag besökt två gånger under denna sega förkylning, säger att den ska gå över av sig själv. Då är det bara att vänta då? Ja, det har jag ju blivit någon slags expert på under de senaste åren, så det ska väl gå. Medan jag väntar på att förkylningen ska gå över provar jag alla möjliga huskurer. Vad sägs om:

 • Ingefära-, vitlök-, citron-, sambal oelek-, (polsk)mintvodka-shots?
 • Nässköljning med nässköljkanna?
 • Ingefära-, blåbär-, hallon, apelsin-, havremjölks-smoothie?
 • Yogite med massor av honung?
 • Weimarer Lern- und denktee med honung?
 • Vitlöksmackor?
 • Grönkålssoppa med massor av vitlök?
 • Akupunktur (som faktiskt hjälpte – jag blev symtomfri i ett par dagar, men sen körde förkylningen igång igen)
 • Qigong
 • Yinyoga?
 • Fruktfrossa?

Tyvärr är mitt tyska favoritförkylningste ”Atme dich frei” slut. Annars hade jag kanske redan varit frisk. Förhoppningsvis fick du dock ett och annat tips mot din egen förkylning här ovan. Och har du något tips att ge mig tar jag tacksamt emot det.

 

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.