Nej tack, inget OS i Stockholm 2022

Enligt en artikel i SvD i dag ansöker Sveriges Olympiska kommitté (SOK) om att Stockholm och Åre ska få vinter – OS 2022. Jag vet inte vem som kläckte den idéen, men Stefan Lindeberg har suttit alldeles för länge på den där ordförandeposten för att tänka klart verkar det som.

Slalomgrenarna ska läggas ute vid Flottsbro. Den befintliga backen ska få en dubbelt så stor fallhöjd och där intill ska en hoppbacke byggas. Känner Stefan Lindeberg till förorterna runt Flottsbro? Tror han verkligen att invånarna i Fittja, som ligger på gångavstånd från Flottsbro, behöver en hoppbacke? Jag tror bättre kommunikationer, ungdomsbostäder, jobb och aktiviteter för ungdomarna står på deras önskelista. Ska Stockholm verkligen ha en hoppbacke till som står och vittrar sönder? Vem har sett  backen  vid Fiskartorpet användas någon gång?

Ett OS betyder byggen som kostar miljarder. Det ska byggas bob- och rodel- och skeltonbanor samt en bandyhall. Byggen som Stockholm inte behöver. Stockholm är nämligen kaotiskt redan som det är. Vi behöver bättre lokaltrafik, fler bostäder och satsningar som ger aktivitet åt många – inte några skrytbyggen för ett OS!

Gå i pension Stefan Lindeberg! Du har suttit på posten som ordförande i Olympiska kommittén alldeles för länge. Och var snäll och ta Gunilla Lindberg med dig när du går. Att sitta i en kommitté får aldrig bli ett livstidsuppdrag. Där behövs nytt blod och människor med realistiska idéer.  Det är dags att du, Stefan och Gunilla avgår nu!

 

 

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.