Vill du ha sex?

Efter en lång arbetsdag åkte kollegan och jag hem till mig för att ta igen oss. Medan kollegan beställer pizza på den lokala pizzerian älgar jag in på Konsum för att köpa några öl.

– 56 kronor, säger den ungen mannen i kassan.

Jag gräver fram en hundralapp. Känner på plånboken att den är överfylld med kronor och utbrister:

– Vill du ha sex?

Kronor tänker jag , men av någon jävla anledning säger jag det inte. Killen stirrar surt på mig, tittar sen ner medan jag pular ner sex enkronor i automaten. Jag får 50 kronor tillbaka utan att killen lyfter sin blick. Gubben framför mig stirrar dock intresserat på mig och medan jag packar ner ölen i väskan inser jag vad jag har sagt. Shit! Vad sa jag egentligen?

Bubblande av skratt ramlar jag in på pizzerian, berättar om mitt misstag för kollegan och pizzabagaren och så får vi oss ett behövligt gapflabb efter en lång och stressig arbetsdag i betygstider. Så kan det gå när hjärnan och munnen inte är synkade med varandra.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.