Pengar i skolan

Om du trodde att svensk kommunal skola har fått en mängd pengar bara att våra politiker har lovat det så kan jag tala om att det är fel. Det mesta talar för att det är precis som jag skrev i dikten ”Den slutgiltiga lösningen”. För säkerhets skull publicerar jag den en gång till här nedanför.

Läs  Cillas blogginlägg om biblioteket på hennes skola så förstår du hur det är. Att hela svenska folket vet att man nu ska satsa på läsning i skolan tycks inte hjälpa ett dugg. Istället för att anställa fler bibliotekarier som jobbar för att få ungarna att läsa mer så skär man som vanligt ner. Vi i skolans värld är inte förvånade. I alla fall inte jag som varit med länge.

 

Den slutgiltiga lösningen

 

Först avskedade de en vaktmästare

sen fick datateknikern gå

Därefter gjorde man sig av med en skolsköterska, en kurator och en biblioteksassistent

När specialläraren gick i pension ersattes hon av en dator

Tre kamratstödjare förvandlades till en

 

Nu väntar vi andra på den slutgiltiga lösningen

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.