Animositet och lyckan över att vara lärare

Jag fick ett mejl: ”Var du lärare på XX-gymnasiet 1994 – 1997? I sådant fall var du min svensklärare. Jag arbetar själv som lärare numera… (…)  Nu när jag själv är lärare kom jag att tänka på de lärare som varit uppmuntrande och stöttande och då dök ditt namn upp i mitt sinne. Jag glömmer aldrig hur uppmuntrande du var när jag hade skrivit noveller under lektioner i svenska. Nu i maj är det premiär på en pjäs som jag regisserat och skrivit manus till. Kom gärna och titta!”

I går var jag på premiären och såg en fängslande, tänkvärd, men även rolig pjäs om relationer, kärlek och modet att bejaka sina känslor. Pjäsen Animositet spelas även den 25/5 och 26/5 kl. 19.00 Teater Ambrosia, Hagagatan 48, Stockholm Se den om du kan! Boka biljett här!

Tack Christer Sahlsten för att du hörde av dig! Och vet du? Lars Norén kan slänga sig i väggen.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.