Drömmannen annonserar

”Men den här då?” säger väninnan och slänger åt min lokaltidningen Mitt i med dejtingsidan uppslagen. Jag ögnar ivrigt igenom annonserna ” Man söker kvinna”.

En är 59 år, rund och sund. Han vill ha en sängvärmare i vinterkylan. Vad är det för fel på en elfilt? En annan vill endast ha en svart och kurvig kvinna. Alla andra kommer att dissas. Man kan undra varför? En 60-talist söker en kvinna född på 20- eller 30-talet eftersom han föredrar en mogen kvinna. Om han närmar sig min mamma lånar jag en bössa. Det hade varit bättre om han skrev direkt att han är sol-och-vårare.

En skriver att insidan räknas och det låter ju gulligt, men menar han verkligen det? Och hur ser hans insida ut?

En annan hoppas på ett särboförhållande. Det är ju lite vågat att gå ut med det innan man ens har setts. Någon är undergiven och längtar efter en militant kvinna. Kanske bör han flytta till Israel. Där är ju var och varannan kvinna soldat. En annan tittar gärna på fotboll. Tänk om han håller på AIK eller Djurgården och är huligan?

Flera vill dricka ett glas rött. Behöver man en kvinna för att göra det? Jag tycker att det går bra ensam.

Påfallande många vill ha kurviga kvinnor och då platsar inte jag, men det är klart jag kan ju alltid äta upp mig över julen. Fast ska jag vara ärlig känns det som om dejting via annons inte är för mig. För vad skriver man för slags svar till den som anser sig vara en drömman? 

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.