Vi har något gemensamt prinsparet och jag.

För snart 29 år sedan blev jag mamma för första gången. När sonen bars in till mig på rummet bar han en liten prinskrona av papp på huvudet. Min förstfödde var född samma dag som prins Carl -Philip.

Namnet på min lille prins blev Alexander. ”Ja, ja man vänjer sig nog,” var mormors kommentar. Hon hade flytt undan ryssarna, hamnat i DDR efter kriget och upplevt rysk ockupation på nära håll. Namnet Alexander förknippade hon med ryssar. Det första barnbarnet blev dock ganska snart hennes favorit och Oma och Opa stod absolut överst på listan för Alexander.

Numera är han en proffsfotograf som har fotograferat de tre senaste kungliga bröllopen.  Man kan ju undra om han gjorde så stort intryck på prins Carl-Philip och prinsessan Sofia när han fotograferade dem så att de döpte sin förstfödde efter honom?

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.