Vaknar du tidigt? Ge dig ut på en runda.

Det gäller att hitta de små stunderna som glimmar av guld. Som i morse när jag yrvaket joggade ut i gryningsljuset, lunkade runt den vanliga rundan, stannade på bryggan och körde mitt morgonprogram via appen, Seven minutes, två gånger. Snacka om att jag kände mig nöjd när jag lite senare duschade, käkade frukost och tog tunnelbanan till jobbet. Det låter kanske skrytigt att skriva om det på bloggen, men jag skriver inte detta för att du ska känna dig dålig, tvärtom, kan jag så kan du.

Jag ställer aldrig någon klocka när jag ska köra ett morgonpass, vaknar jag inte så behöver kroppen sova. Då får den det. Men om jag vaknar av mig själv är det bara att dra på löparkläderna, stretcha lite försiktigt och sen ge sig av. Ett kort morgonpass är bättre än ingen träning alls.

Snart är det mörkt och kallt på mornarna, då är det inte lika lätt att komma ut, men än skiner solen och värmen finns kvar i luften.

 

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.