Min filosofi

Det finns de som blir provocerade av att min blogg heter Lycklig, lycklig. Vad har jag att vara lycklig över? Jo, se, det är min filosofi: Att hitta lyckan i det lilla. Och jag kan verkligen räkna upp hur många saker som helst som jag är lycklig över just nu.

Min familj har flytt krig och ockupation. De har lämnat allt de ägde bakom sig och kommit till Sverige med ett bagage som i princip bestod av deras egna kroppar. Trots det kan jag glatt berätta att mina föräldrar är de lyckligaste personerna jag känner därför att de har förmågan att glädja sig åt det lilla och ständigt se framåt och upptäcka nya intressanta saker i livet. Man kan inte som människa alltid påverka det yttre som sker runt omkring en, man kan inte ändra på andra människor, men man kan välja själv hur man förhåller sig till saker och ting som sker. Man har som människa alltid ett val.

Jag menar inte att man ska le och vara glad när någon närstående drabbas av till exempel sjukdomar, men man kan alltid göra det bästa av situationen. Det kan vara extremt svårt att acceptera att någon har drabbats av en dödlig sjukdom, men man får göra den personens sista tid på jorden minnesvärd och så fin det går och så får man glädjas åt att personen haft ett fint, rikt och glatt liv innan den blev sjuk. För det tror jag är meningen med livet, att vi tar vara på den tid vi har och gör något bra av den tillsammans.

Just nu beundrar jag styrkan hos min väninna som miste sin man för ett par år sedan och nu kämpar för att sonen Jesper ska bli frisk. Ge inte upp hoppet! Det sker mirakel varje dag!

Ovanstående tänkte jag på när jag lite trött paddlade i blåsten idag och kände mig lycklig när jag såg hägern flyga efter strandkanten, solen kika fram bakom molnen och sen träffade en gammal kompis som jag inte sett på säkert 18 år.

Forever young

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

5 reaktioner till “Min filosofi”

  1. nämen vilken trevlig överraskning!! och vad kul att du läst min blogg! ännu roligare att du inte köper kvällstidningarna!! 🙂 härligt att se att du skriver om lyckliga saker, alltid bra att dela med sig av sin lärdom 🙂

  2. Ja, det är sant… En människa som tar allting för givet och inte kan glädjas åt det hon har är dömd till en glädjelös tillvaro.

  3. Jag vill bara säga att jag är mycket förtjust i din blogg (jag hittade den nyss). Lycka är något av det viktigaste i min egen lilla livsfilosofi, så det är bara skönt att hitta någon annan som bejakar det som du gör! 😀

  4. Men hallå där! Så kul att du och Hanna har hittat varandra via bloggen.
    Jag njuter, precis som du, över att det är sommarlov. Har en hel hög med böcker som jag hoppas hinna läsa. Lycka!
    pajymum

  5. Visst finns det mycket att vara glad över trots motgångarna livet bjuder på, jag klagar sällan trots ständigt motlut, livserfarenheten brukar vara bra att ha nästa gång nåt händer och jag brukar säja att man måste ner till botten och ta sats ibland, alla har sina stunder både ljusa och mörka och det är så det är att vara människa.Varje dag som man inte har skrattat eller gråtit är en bortkastad dag!

Kommentarer är stängda.