Du väljer

Kollegan Per och jag fick ett mejl idag. Ettorna ska ut på APU en fredag och en måndag redan i september. ”Jippi”, tänkte jag när jag tittade på schemat och insåg att jag skulle ”slippa” tre lektioner. Per tänkte tvärt om. Han började morra och muttra. ”Alltid ska det försvinna lektioner” och ”Hur ska man hinna med kursen?” och ”Kan de inte planera tillsammans med oss.”

När vi gick iväg till lunchrestaurangen  Blåbär var han fortfarande upprörd. Då satte jag in stöten och förklarade att man faktiskt väljer själv hur man ska reagera. Och väljer man alltid att reagera negativt på allt så blir livet därefter. Försöker man som jag hitta något positivt i allt så har man i alla fall lite roligare. Han höll med och så gick vi där och skrattade över hur skönt det ska bli att få några håltimmar mitt i september. För vi har ganska kul ihop för det mesta Per och jag och roligare lär det bli framöver.

Dagens hälsotips: Byt ut alla negativa tankar mot positiva och försök att hitta något bra i allt.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

En kommentar till “Du väljer”

  1. Vilken härlig påminnelse det är att läsa att vi alltid ska försöka hitta något positivt även i det som vid första anblicken kan uppfattas negativt. Ett litet tips för oss alla som tycker det är lite knepigt att hitta positiva saker i arbetsdagens stress är att när du går och lägger dig på kvällen tänka på tre saker som varit positiva under dagen. Meditera över dessa tre saker en stund. Då somnar vi som lyckligare människor.

Kommentarer är stängda.