Hatkänslor

Om alla individer skulle börja jobba med sig själva och försöka bli lite lyckligare skulle världen förändras till det bättre. Peter Russel sa en gång:

”Små förändringar i en enda persons sinnestillstånd, kan ibland leda till stora förändringar i hela samhället.”

Jag tror att man måste börja med sig själv innan man kan sprida gott omkring sig. Ett sätt att minska hatet i världen är att själv ta tag i sina tankar och bearbeta hatkänslorna. Mia Törnblom har en metod som fungerar för många och den beskrivs i hennes böcker: Självkänsla nu! och Mera självkänsla!  En annan bok där man kan få tips i ämnet är: Munken som sålde sin ferrari av Robin Sherma. Själv brukar jag prova meditaion efter en tibetansk modell där man visualiserar den man ”hatar” eller retar sig på och skickar kärlek till den personen. Det hjälper och lättar. För ingen vill väl ätas upp inifrån av sina egna hatkänslor?

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

2 reaktioner till “Hatkänslor”

  1. SVAR:
    Jo det är sant.. jag kikar där iofs ibland.. och jag är med på en sån sida.. men den attityden den första hade var så trist! Som om jag BETT honom (?) om hjälp!

Kommentarer är stängda.