Hur gick det?

Nå, hur gick det i fredags med de goda gärningarna? Har du fyllt på med god karma nu? (Alla ni som inte fattar ett jota ombedes att scrolla ner en bit och läsa under rubriken”Join me!”) Kändes det bra? Vad gjorde du?

Själv släppte jag förbi en gubbe (han var väl i min åder..)  i kön på Lidl.Det är väl ingen märkvärdig god gärning tycker du kanske, men för mig var den ytterst märkvärdig. Gubben hade nämligen två paket CIGARETTER i handen! För alla er som inte känner mig måste jag då berätta att jag var Sveriges främsta antirökfascist under 70- och 80-talet. Om det hade funnits en knapp som jag hade kunnat trycka på för att förinta alla rökare, då  hade jag tryckt på den knappen. Bara så där. Putz weg! Och inget medlidande alls. Jo, en eller annan snygging hade jag kanske skonat, men resten, bara bort.

I början på 90-talet gick jag till och med ur Greenpeace bara för att ordföranden rökte på en bild i DN. Jag skrev ett långt brev till henne där jag deklarerade att en sån som hon inte var ett dugg trovärdig.

Så nu förstår ni att för mig kändes det som en super duper gärning att släppa förbi den där rökaren i kön. Det var kanske därför han tackade så hjärtligt flera gånger? Han kanske såg hur jag vämjdes inför cigarettpaketen han hade i handen.

Nu hoppas jag ändå att jag gjorde honom lite lyckligare och att han i sin tur gör något för någon annan lycklig som i sin tur…. ja ni förstår säkert hur det funkar.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

En kommentar till “Hur gick det?”

Kommentarer är stängda.