MAMELUCKMODET ÅTER!

Nu kommer kylan, bäst att börja klä sig varmt.

 Igår morse när jag skulle ut på lååånga rundan i Hagaparken dök jag djupt ner i min ”vitaminlåda” där jag förvarar mina träningskläder och fiskade upp  ett par röd-svart randiga mamelucker anno 1980. Kalsongmannen hade blivit grön av avundsjuka om han hade sett dem. Nu besådades de bara av dottern som suckade ”Men, mamma……”  Mameluckerna värmde skönt på löprundan och det kändes som om jag tack vare dem satte någon sorts rekord.(Nej, elitidrottaren har aldrig lämnat min hjärna! Tack Lena för att du påminde mig om både det och mameluckerna förra helgen.)

För alla er som inte var födda 1980 och aldrig har varit i närheten av kanotelitcirkusen kan jag berätta att jag var en av de kvinnor som införde mameluckmodet i kanotsammanhang. Vi var ett gäng unga kvinnor som upptäckte mameluckernas fördelar när vi satt i kajaken. Detta var så klart före cykelbyxornas tid, men fortfarande tycker jag att mamelucker i ylle är bättre än cykelbyxor när det är kallt. Vi mameluckkvinnor fick till slut bassning av våra ledare för att vi stod på prispallen och tog emot medaljer iklädda tävlingströja och mamelucker.  Man kan ju så här i efterhand undra vad borgmästaren i Duisburg eller Bergen eller för all del någon landsortshåla i Sverige tyckte om våra mamelucker. Det fick vi aldrig veta. Det uppstod faktiskt en slags tävling mellan oss tjejer om vem som hade de fulaste mameluckerna. Själv hade jag ett par vinröda med lila mönster som var ohyggligt fula. Tyvärr krympte de i tvätten annars hade de säkert hängt med än. Kanske borde jag tipsa Ebba von Sydow om mameluckernas goda och välgörande egenskaper.  Är det inte modeplagget folket på Stureplan har saknat?

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

2 reaktioner till “MAMELUCKMODET ÅTER!”

  1. Det är dom goa vännerna som gör det…
    Spelar väll ingen roll om dom är mode, det är ju astufft att ha om det INTE är det =)

  2. Mameluckeperson har jag væl aldrig varit, men hæromdagen slet jag i alla fall fram mitt understæll før morgonpromenaden. Mamelucker eller understæll – sexigt som sexigt! 🙂

Kommentarer är stängda.