Äpplen och Kjartan

Kan man palla äpplen för att dryga ut lönen? Min väninna Judith föreslog att vi två skulle göra en raid igår när vi traskade runt Djurgården och passerade alla flotta villor med bågnande äppelträd. Varför inte, sa jag och gjorde mig beredd att skutta över ett staket, men sen såg jag rubrikerna framför mig: ”Medelålders lärarinnor häktade för äppelstöld!  Lönen räcker inte till!” Då avstod jag och vi tågade istället in på Prins Eugens Waldermars udde och såg utställningen I love Pop art –en utställning man blir lycklig av….  Jim Dines hjärtan…. mmmm.

Och sen på hemvägen passerade vi Galerie Bel´Art som just hade vernissage för Kjartan Slettemarks Monroetavlor och då var vi modigare och klev världsvant in (det gäller bara att se ut som om man äger stället), tittade på tavlorna och morsade på Kjartan som var glad som en lärka med hatten på sne.

När jag kom hem gick jag ner till Lidl och köpte laglydigt en påse äpplen, men det hade varit roligare att palla….

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

En kommentar till “Äpplen och Kjartan”

Kommentarer är stängda.