Blottare och parasiter

Väninnan gick i pausen med orden: ” Jag står inte ut…” Själv satt jag kvar på parkett fast jag bara hade tredjeraden biljetter och såg klart pjäsen Blottare och parasiter i onsdags kväll på Dramatens stora scen. Skådespelarna var mycket bra, men pjäsen ???? Vad ville karln, Lucas Svensson, som skrivit pjäsen egentligen säga? Vietnamkrig, trasig familj, incest, alkoholism, grisar o.s.v. Kan någon förklara för mig varför svenska dramatiker alltid fyller sina pjäser med våld, pervers sex, alkoholism, incest, våldtäkt, misshandel etc. Eller är det kanske så den svenska familjen ser ut? Är det helt enkelt jag som inte har fattat  någonting om svenskarna och Sverige?

Några kul typer passerade dock scenen i onsdags och helt bortkastad var inte kvällen, men vad Lucas menade det fattade inte jag i alla fall.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

2 reaktioner till “Blottare och parasiter”

  1. Jag har aldrig sett något på dramaten så jag vet inte hur de tänker. Om man läser manuset så kanske det går att analysera och göra en rimlig tolkning av tanken bakom alltihop.

  2. Låter som en Norén pjäs tycker ”kaos är granne med gud” och annat konstigt. Usch det är enda gången jag gått i pausen, eller som mamma sa sån skit har man ju vuxit upp med. Kram Elfride

Kommentarer är stängda.