Blottare och parasiter

Väninnan gick i pausen med orden ”Jag klarar inte det här” Jag stannade pjäsen ut facsinerad av Simon Northon som jag är, men trots att jag blev uppgraderad från tredje raden till parkett så lämnade pjäsen ett mycket stort ?

Blottare och parasiter är en märklig pjäs spelad av väldigt duktiga skådespelare på Dramatens stora scen. Vad pjäsförfattaren, Lucas Svensson vill säga med pjäsen eller hur hans syn på den svenska familjen är kan man ju fundera på eller skita i. För mig ligger det nog närmast att skita i det… men kan någon förklara för mig varför svenska dramatiker fyller sina pjäser med inscest, alkoholism, självmord, anorexia, pervers sex, hot och våld? Det är ganska tröttsamt att titta på alla dessa liv i misär. Nåväl, jag satt kvar pjäsen ut och en och annan ljusglimt fanns det i alla fall.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.