Är hon känd?

När min dotter gick på lågstadiet kom hon hem och berättade att Amanda, en ny flicka hade börjat i klassen. Veckan efter var det föräldramöte och jag, som var lite sen, gled in genom dörren just när mamman till Amanda höll på och presenterade sig. Jag tyckte att jag kände igen henne, men förmodade att jag sett henne i någon lekpark i området. Tyvärr uppfattade jag aldrig hennes namn under presentationen, men under mötet ställde Amandas mamma frågan till lärarinnan om vad hon tänkte göra för jämlikheten mellan könen. Fröken förklarade så gott hon kunde och Amandas mamma svarade:”Ja, jag vill inte att min dotter blir en sån som står hemma och stryker.” Nägon undrade vad hon menade och Amandas mamma kom då med en utläggning om förhållandena mellan könen och med påståendet att det finns inga män som står vid strykbrädan. Jag kunde inte låta bli att säga: ”Min man stryker.” Amandas mamma synade mig uppifrån och ner och svarade att det var han nog ganska ensam om.

Nåväl, min dotter och Amanda började leka med varandra.

Så en dag, efter flera månader kom min dotter hem från skolan och sa:

– Amandas mamma är en känd författare.

– Känd?

– Jo, hon är jättekänd. Hon har sålt miljoner böcker.

– Men jag vet ingen författare med Amandas efternamn, sa jag. Hon kan inte vara så känd.

– Jo, hon är jättekänd.

Jag gick för säkerhets skull och gjorde en sökning på nätet, men fick naturligtvis ingen träff.

– Det finns ingen författare med det namnet.

– Men jag tror att hon har ett annat namn.

– Vad då?

– Mark.. någonting.

– Mark… sa jag lite dumt.

– Ja och så har hon sålt miljoner böcker och är med på bild på varje bok.

– Vet du vad någon av hennes böcker heter?

– Jaaaaa, Spräng, nångting med spräng.

– Jag gick till bokhyllan, drog ut Sprängaren av Liza Marklund. Är det hon?

– Ja, jag tror det. Är hon känd?

– Ja, hon är känd.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

9 reaktioner till “Är hon känd?”

  1. Jag har ett litet förslag, tänte att man kan byta länkar. Jag kanske inte är din favorit blogg och du kanske inte min, men man kan ju endå ha en lista med bloggar.På de sättet får båda fler besökare! är du på?

    / LOJS

  2. Bara lite känd, eller hur! Ja vi hade en del roligt snack efter att du gått, du får vara kvar lite längre nästa gång. // maluca

  3. Då skulle det kanske passa dig bättre den 29 februari i stället? Jag är troligtvis inte heller här den 22. // maluca

Kommentarer är stängda.