Snabb linssoppa med ta vad du har i kylen – recept

Minns ni kedjebreven som på slutet av 70 – talet och början på 80- talet damp ner i brevlådan? Man blev beordrad att lägga 10 kronor i ett kuvert och skicka till personen överst på listan och sen kopiera brevet och skicka det till ett antal vänner som i sin tur skulle skicka det vidare o.s.v. Ibland fanns det hotelser med i brevet där det stod att om man bröt kedjan skulle något hemskt hända. Någon gång hotades det t.o.m. med döden. Jag skickade breven vidare kanske två gånger, men sen bröt jag kedjan trots dödshot och vad? Det hände faktiskt ingenting. Jag sitter här än. Igår fick jag en ny variant på kedjebrev där man skulle skicka ett recept till personen först på listan och sen skicka brevet vidare. Med datorns hjälp går det ju så lätt och smidigt att skicka breven och eftersom man uppmanades att skicka ett lätt recept som man kan utantill så var det heller inget egentligt arbete. Här får ni andra ta del av mitt unika recept på

Snabb linssoppa med ta vad man har i kylen:

½ – 1 gul finhackad lök,  rapsolja eller smör, 1½ dl röda linser, c:a 1 liter vatten, en grönsaksbuljongtärning, 1-2 pressade vitlöksklyftor, salt, peppar + ta vad du har i kylen som t.ex. persilja, purjolök, palsternacka, zucchini, persiljerot, morot, selleri, potatis, ungersk kolbasz, varmkorv i bitar eller kassler.

1. Hacka löken fint och bryn i smör eller olja

2. Skölj linserna och häll i samtidigt som du häller i vattnet.

3. Släng i salt, peppar, buljongtärningen och vitlöken

4. Hacka grönsakerna och/eller potatisen i bitar och lägg i .

5. Koka c:a 10 minuter

6. Lägg i korven eller kasslern – värm upp och smaka av, krydda ev.mer.

7. Servera med gott bröd.

De röda linserna kan bytas ut mot gröna, men då måste de koka i 20 minuter innan du lägger i grönsakerna.

Obs! Jag garanterar inte att ni blir lyckliga av soppan, men mätta och belåtna blir ni helt säkert.

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.

2 reaktioner till “Snabb linssoppa med ta vad du har i kylen – recept”

  1. Kommer ihåg att när jag var ”liten” skulle man köpa tablettaskar och ge vidare… kommer inte ihåg varför. Bara att det var grymt orättvist att de som stod överst på listan fick jättemånga! // maluca

Kommentarer är stängda.